0:05
Főoldal | Rénhírek

Készítsen plakátot a nyelvi sokszínűségről!

Idén is megrendezik szeptember 26-án a Nyelvek Európai Napját. Ebből az alkalomból az Európai Nyelvi Koktélbár szervezői plakátversenyt hirdetnek diákoknak és felnőtteknek.

nyest.hu | 2013. augusztus 28.

2013-ban negyedik alkalommal rendezik meg az Európai Nyelvi Koktélbárt a Nyelvek Európai Napja (szeptember 26.) alkalmából. Az érdeklődők színes programokon, vetélkedőkön és koncerten vehetnek részt a nyelvi és kulturális sokszínűség ünnepén. A szervezők idén plakátversenyt is hirdetnek, amelynek főnyereménye egy bécsi kirándulás.

2001 óta szeptember 26-a az európai nyelvek ünnepe. Az Európa-szerte rengeteg programot kínáló esemény célja, hogy felkeltse a nagyközönség érdeklődését Európa nyelvi sokszínűsége iránt. Európának 23 hivatalos nyelve van, ez a több mint 60 őshonos közösség regionális vagy kisebbségi nyelvével együtt igazi „nyelvi tőkét” alkot. Ezt gazdagítják a más országokból és kontinensekről származó lakosok nyelvei. Az esemény ezt a nyelvi és kulturális sokszínűséget hivatott ápolni.

A nyelvi sokszínűség megőrzésének egyik legjobb eszköze az iskolai és az iskolán kívüli nyelvtanulás ösztönzése. Ennek jegyében hirdették meg a szervezők plakátversenyüket. Ennek keretében A3-as méretű óriásplakátot kell tervezni egyénileg vagy csoportosan; a plakátnak azt kell ábrázolnia, hogy miért jó nyelvet tanulni, vagy hogy milyen a nyelvileg és kulturálisan is sokszínű Európa.

Európai Nyelvi Koktélbár 2012-ben
Európai Nyelvi Koktélbár 2012-ben
(Forrás: facebook.com/EUNIC.ELCB)

Az elkészült plakátokat a verseny oldalára kell feltölteni 2013. szeptember 15-éig; ugyanitt lehet szavazni is az elkészült művekre. A szervezők által legjobbnak ítélt, illetve a közönségtől a legtöbb szavazatot kapó plakátok készítői egy-egy bécsi kirándulást nyerhetnek. A versenyen általános- és középiskolai diákok, illetve felnőttek is indulhatnak, akár egyénileg, akár három fős csapatban.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!