0:05
Főoldal | Rénhírek
10 éves a Nyelvek Európai Napja

Nyílt nap az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár szeptember 23-án, immáron hetedik alkalommal rendezi meg Nyílt napját, melynek keretében különleges programokkal ünnepli a Nyelvek Európai Napját.

nyest.hu | 2011. szeptember 22.

Az ünnepélyes megnyitó után hat nyelven hangzik el Petőfi Sándor „Szeptember végén” című verse, ezt jubileumi kerekasztal-beszélgetés követi. A pénteki programok reggel 10-től este 8-ig tartanak.

A látogatók egy rendhagyó énekórán ismerkedhetnek „Liszt és Chopin: A romantikus Európa” témakörével. Délután a Lipa táncegyüttes előadását követően a költészet és a jelnyelv kapcsolatáról meditálhatunk. Megtekinthetjük az „Európai és magyar: Liszt Ferenc 1811-1886” című poszter-kiállítást, Antal József könyvtáros művésztanár tájképeit, vagy a Czesław Miłosz 1911-2004 című emlékkiállítást . Kiderül, ki nyerte az OIK 6. Műfordítás-pályázatát, melyet ezúttal cseh nyelvből hirdetett meg a könyvtár.

Az esti programban Czesław Miłosz Családia Európa című esszékötetének bemutatója, majd a PRESTO Kamaraegyüttes koncertje várja a látogatókat. A rendezvényen a könyvtár kedvezményekkel és meglepetésekkel köszönti a nyelvi sokszínűséget. Az OIK a rendezvényt követően is változatos programokkal és „nyílt kapukkal” várja az irodalom, a zene, a nyelvtanulás és a nyelvek iránt érdeklődő közönséget.

Időpontok és részletes program: www.oik.hu
A Nyelvek Európai Napjának honlapja: http://edl.ecml.at/

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár
1056 Budapest, Molnár utca 11.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!