0:05
Főoldal | Rénhírek

A legjobb barát sértő másokra nézve

Nem lenne szabad, hogy a gyerekeknek legjobb barátjuk legyen, mert az a többi gyereket sértheti – hangoztatja egy iskola igazgatója Nagy-Britanniában.

MTI | 2013. május 4.

Ben Thomas szerint a szülőknek arra kell ösztökélni gyerekeiket, hogy sok jóbarátjuk legyen. Thomas egy londoni magániskola igazgatója, a tanintézet évente 16 245 fontot – 5,7 millió forintot – kér minden tanuló után. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója szerint az igazgató szerdán bejelentett javaslatát a szülők vegyesen fogadták: akadtak, akik nevetségesnek bélyegezték, de voltak, akik üdvözölték.

A lap megkérdezett egy oktatási pszichológust, David Webstert, aki érdekesnek mondta ugyan az ötletet, de vonakodna általánossá tenni.

„Úgy vélem, hogy a gyerekek remekül megválasztják barátaikat, és nagyon nem szívesen lépnék közbe, ha szorosabb barátság alakulna ki két diák között” – mondta.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (6):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. május 6. 17:13
6 szigetva

@blogen: Aha.

10 éve 2013. május 6. 17:09
5 blogen

@szigetva: Az ideológiából amit képvisel. Csak baloldaliak hallucinálnak lépten-nyomon "kirekesztetteket" bárkiben, akinek valamiben kevesebbje van mint másoknak és csak ők hiszik, hogy a "kirekesztés" az valami negatívum, amit meg kell szüntetni. Szal innen tudja minden nem baloldali, hogy baloldalival van dolga:

"Mr Thomas said young girls in particular were prone to forming close-knit friendship “triangles” that often ended with one member of the group feeling excluded and upset.

He added: “I think children would be more balanced in their friendships if they all grew up knowing they all need to be friends with each other.

“These obsessive friendships can be very hurtful for those who are left out of them, and ostracising is as painful as physical bullying."

www.telegraph.co.uk/education/educationnews/10031299/Children-should

10 éve 2013. május 6. 16:50
4 szigetva

@Sigmoid: Azt miből tudni, hogy Ben Thomas és a családja iskolái baloldali világnézetűek volnának (akármit is jelentsen az)? Rágugliztam, de nem látom, hogy ez olyan egyértelmű lenne.

10 éve 2013. május 6. 15:05
3 Sigmoid

Újabb bizonyítékát látjuk, hogy a túlságosan hosszú ideig vallott baloldali világnézet agykárosodást okozhat.

10 éve 2013. május 4. 20:13
2 bm613

@El Vaquero: Nem, a keréknek értelme van. Pl. az ilyen barmokat, mint ez az izgató :-) bele lehet törni...

10 éve 2013. május 4. 19:27
1 El Vaquero

Na, brit tudósok megint feltalálták a kereket.