0:05
Főoldal | Rénhírek

Vezet a Samsung és az Android

Az Egyesült Államokban az elmúlt három hónapban nőtt a Samsung és az Apple készülékeinek, valamint az Android és az iOS operációs rendszereknek a piaci részesedése a comScore digitális technológiai piackutató vállalat legfrissebb tanulmánya szerint.

MTI | 2012. július 5.

A comScore 30 ezer 13 év feletti amerikai mobiltelefon-előfizető bevonásával végzett reprezentatív felmérése alapján változatlanul a Samsung vezeti a mobilkészülék-használati rangsort,  és a Google Android platformja az operációs rendszerek ranglistáját, mindkettő növekvő piaci részesedéssel. Ugyanakkor az Apple is növelte készülékei és operációs rendszere, az iOS elterjedtségét.

A 2012 májusával végződő három hónapban a Samsung készülékek piaci részesedése 25,7 százalékra emelkedett a februárban végződő három hónapban elért 25,6 százalékról. A második helyen az amerikai mobilkészülék használati rangsorban az LG áll 19,1 százalékkal, de részesedése csökkent az előző három havi periódus 19,4 százalékához képest. Az Apple a májusban végződő három hónapban 15,0 százalékra növelte készülékei elterjedtségét a megelőző periódus 13,5 százalékáról. A Motorola részesedése 12,8 százalékról 12,0 százalékra, a HTC részesedése 6,3 százalékról 6,1 százalékra csökkent.


Az okostelefon technológiai platformok között a legnagyobb elterjedtségnek az Android operációs rendszer örvendhet az Egyesült Államokban. A májusban végződő három hónapban piaci részesedése 50,9 százalékra emelkedett az előző három hónapos periódus 50,1 százalékáról. Az Apple platformja 31,9 százalékra növelte részesedését 30,2 százalékról. A RIM részesedése nagyot esett, 11,4 százalékra csökkent 13,4 százalékról, míg a Symbian (Nokia) részesedése 1,5 százalékról 1,1 százalékra csökkent. A Microsoft ezalatt csekély mértékben, 3,9 százalékról 4,0 százalékra növelte részesedését.

A májusban végződő három hónapos periódusban 5 százalékkal közel 110 millióra emelkedett az amerikai okostelefon-előfizetők száma. Letöltött alkalmazásokat 51,1 százalékuk használt, 1,6 százalékponttal többen, mint az előző periódusban. Közösségi portálokat 36,7 százalék látogatott, 0,6 százalékponttal több, mint az előző periódusban. A játékhasználat 1,3 százalékponttal 33,5 százalékra, a zenehallgatás 2,2 százalékponttal 27,0 százalékra emelkedett az amerikai okostelefon-előfizetők körében.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!