0:05
Főoldal | Rénhírek

Vetélkedő, interaktív tanóra és filmvetítés a Kutatók Éjszakáján

A legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivált, a Kutatók Éjszakáját idén szeptember 23-án, délután 15 órától rendezik meg.

Edupress | 2011. szeptember 18.

A főként fiatalokhoz szóló tudományos fórumról nem hiányozhat a Da Vinci Learning oktatási TV-csatorna és az Edupress Tudáspróba közös műsorhelyszíne, ahol 15-től este 20 óráig izgalmas programkínálat: élő kígyó, vetélkedő és ajándékok várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Gödör Klub Akvárium termében a programsorozat Bolyongással kezdődik egy Da Vinci Learning minta tanóra keretében, Sík András planetológus kutató vezényletével. „A Da Vinci Learning űrkutatással foglalkozó műsorát egészítem ki a Mars- és űrkutatás legfrissebb eredményeivel. Az előadásaimat mindig gyönyörű felvételekkel és interaktivitással teszem élményszerűvé. A Kutatók Éjszakáján a családi űrutazás jegyében kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes előadással várunk mindenkit” – mondja az ELTE bolygókutatója.

A különleges tanóra után kezdetét veszi „Mit tudsz a felfedezőkről? Avagy tudósok és találmányok” című tudományos vetélkedő, ahol öt iskolai csapat méri össze tudását, kreatív tudományos prezentációk, látványos fizikai kísérletek magyarázata és villámkérdések formájában. 18 órától az Állatiiiii! című rendhagyó biológia órán a tengerszint alá kalandozhatnak a látogatók, de a Tropicarium jóvoltából a programokon személyesen lesz jelen Leonardo, a szivárványos boa, aki gondozója jelenlétében szívesen szerez új barátokat. A programot A Földgömb magazin exkluzív fotóbemutatója zárja, amely elkalauzol bennünket egy távoli, egzotikus országba. A vetélkedő és a tanóra mellett folyamatos DVL DVD vetítéssel, ajándékokkal és további meglepetésekkel várjuk a jelenlévőket!

A részletes programról itt olvashatnak bővebb információt.

A Csapathoz itt lehet csatlakozni.

A Kutatók Éjszakáján számos egyetem és főiskola is kitárja kapuit a központi rendezvények mellett.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!