0:05
Főoldal | Rénhírek

Túl sok pénzt költenek a rendőrségek tolmácsra

Nagy-Britannia rendőrségei az elmúlt három évben több mint 82 millió fontot költöttek tolmácsokra. Hogy csökkentsék a költségeket, eddig a rendőrök fizetését nyirbálták. Most talán majd a fordítókét fogják.

nyest.hu | 2011. augusztus 19.

A nagy számú bevándorló miatt Angliában az utóbbi időben jelentősen megnőtt a foglalkoztatott tolmácsok száma. A brit állampolgárok eddig is sokallták a fordítókra költött pénzt, de most, hogy kiderült, mennyivel nőttek a rendőrség kiadásai, és ezek milyen hátrányokat okoznak a rendőröknek, újra kifejezték felháborodásukat.

Nagy-Britannia rendőrei kénytelenek tolmácsok segítségét kérni, ha olyan bűnözőkkel van dolguk, akik nem beszélnek angolul. A szolgáltatás egy napra 75 ezer fontjába kerül a rendőrségnek. Ebből az összegből 3542 rendőrrel többet foglalkoztathatnának. Ehelyett 16 ezer rendőrt „minősítettek le”, és osztottak be irodai munkára, hogy csökkentsék a költségeket.

Simon Reed, a Rendőr Szövetség (Police Federation) alelnöke szerint ezek a kiadások indokolatlanul magasak. Volt, hogy béreket fagyasztottak be, állásokat szüntettek meg vagy minősítettek le, hogy pénzt takarítsanak meg, a tolmácsokra kiadott összeg viszont egyre növekszik. „Ez [a tolmácsolás] olyasmi, amire szükség van, de nem tisztességes, hogy a rendőrségnek kell állnia az összes ezzel járó kiadást.”

Matthew Elliott, az Adófizetők Szövetségének (Taxpayers Alliance) munkatársa hozzátette, hogy Nagy-Britannia minden lakosától elvárható lenne, hogy megtanuljon angolul. Az Igazságügyi Minisztérium szóvivője a felháborodásra reagálva elmondta, hogy vissza fognak venni a fordítók költségvetéséből, méghozzá évente legalább 18 millió fontot.

Forrás

Mail Online: Cost of police translators soars to £82m over three years... as 16,000 officers lost their jobs

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!