0:05
Főoldal | Rénhírek

Elállt az Országos Rendőr-főkapitányság az angol nyelvi képzéstől

Miután a becsült 60 millió forint helyett a legolcsóbb ajánlat is 10 millióval drágább volt, az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság eredménytelennek nyilvánította az általános- és rendészeti angol nyelvi képzésre kiírt tendert - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI | 2011. március 30.

Az EU Külső Határok Alapjában szereplő „A Rendőrség személyi állományának idegen nyelvi képzése” című projekt keretében 400 fő (mínusz 30 százalék) angol nyelvi képzésére írt ki közbeszerzést az Országos Rendőr-főkapitányság. Ennek keretében 350 óra általános, és 50 óra rendészeti szaknyelvi oktatást kért, az ajánlatban szerepeltetni kellett a tankönyv és a munkafüzet ellenértékét is.

Az uniós forrás 55,3 millió forint volt, így az ajánlatkérő 60 millió forintra becsülte a képzés költségét, viszont a legolcsóbb ajánlat is 69,9 millió forintot tett ki. Így arányosan csökkenteni kellett volna a képzésben részvevők számát, és fennállt annak a veszélye, hogy a képzésben részesülők 70 százaléka nem teszi le a nyelvvizsgát. Ekkor viszont nem jár az uniós támogatás, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság saját forrásból nem tud pótolni. Ezért inkább eredménytelennek nyilvánította az ajánlatkérő a közbeszerzést.

Ajánlatot a következő nyelviskolák tettek: Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft., Katedra Nyelviskola Kft., és a New York Nyelviskola Képzési- és Vizsgacentrum Kft.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2011. március 30. 20:44
1 Pesta

Tehát minden marad a régiben.

Áll két rendőr a körúton, egyszer csak megáll mellettük egy vörös kabrió, kiszól belőle egy napszemüveges pacák:

- Do you speak English?

A két rendőr csak néz jelentőségteljesen.

A fickó tovább próbálkozik:

- Sprechen Sie Deutsch?

A két rendőr megint csak néz bután.

- Parlez-vous français?

A két rendőr csak hümmget.

Végül egy utolsó próbálkozás:

- Gavarítye pa rúszki?

Ismét semmi reakció. A fickó legyint egyet és továbbhajt.

Megszólal az egyik rendőr:

- Te, csak meg kéne tanulnunk valami idegen nyelvet. Ez mégse járja, hogy nem bírunk segíteni a turistáknak!

Mire a másik:

- MInek? Ez is tudott vagy ötöt, mégse ment vele semmire.