0:05
Főoldal | Rénhírek

Több lesz a táblagép, mint a laptop

A táblagépek 2016-ra megelőzik a hordozható számítógépeket egy tanulmány szerint, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra az Egyesült Államokban.

MTI | 2012. július 4.

Az NPD fogyasztás- és kereskedelemkutató vállalat felmérése szerint a következő években a táblagépek lesznek a hordozható készülékek piacán anövekedés motorjai. Míg a hordozható számítógépek eladásai 2012 és 2017 között 208 millióról 393 millióra nőnek, a táblagépeké ugyanakkor 121-ről 416 millióra. Az eladásokat az észak-amerikai, japán és nyugat-európai jelentős kereslet növeli, ezek az országok az eladások 66 százalékát teszik ki 2012-ben, és a következő években is 60 százalék körül mozognak majd az NPD szerint.

A fogyasztók egyre jobban kedvelik a táblagépeket a hordozható számítógépeknél” – véli Richard Shim, az NPD elemzője. A cég szerint a táblagépek piacán az Apple iPad készüléke a piacvezető: májusban az Apple piaci részesedése 62,8 százalékos volt, őt követte a Samsung 7,5 százalékkal. Az Apple két további versenytársa, a Microsoft és a Google júniusban mutatta be saját táblagépét az Apple hegemóniájának megtörése reményében.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!