0:05
Főoldal | Rénhírek

Pirospont helyett: kismacska

Keressük a motivációt arra, hogy valamit megírjunk? Nehezen megy a munka jutalom nélkül? Kiváló motivációs lehetőséget ajánljuk: legyen szó beszámoló-, szakdolgozat vagy disszertációírásról.

nyest.hu | 2013. június 13.

Többször írtunk már arról, hogy írni egyáltalán nem könnyű – legyen szó akár házi dolgozatról, diplomamunkáról vagy doktori disszertációról. Az üres papír, illetve monitorablak látványa kifejezetten ijesztően és blokkolóan tud hatni. Elkezdeni a legnehezebb; aztán, ha már van valami azon a bizonyos virtuális vagy igazi papíron, akkor már talán könnyebb...

Sokszor nehéz megtalálni a közvetlen motivációt is az első vagy épp a soron következő bekezdés megírására, hiszen a várható negatív következmények íráskor még általában a távoli jövőbe vesznek. Így hajlamosak vagyunk halogatni az írást: „amit ma nem muszáj megírnod, halaszd csak holnapra”. Minden bizonnyal ezt a lelki nehézséget szeretné áthidalni az interneten elérhető Written? Kitten! elnevezésű alkalmazás.

Written?
Written?
(Forrás: MCS)

Az oldalon található szövegdobozba beírt minden 100 szó után jutalmul kapunk egy csodálatos, cuki macskaképet. Aki szereti az állatokat, annak ez bizonyára elképesztő motivációs erővel bír. De ne higgyük, hogy ez csak vicc. Az oldal a motivációnk fejlesztésére is jó. Ugyanis ha már jól megy a 100 szavas egységek megírása, saját jutalmazásunkat ritkíthatjuk is: 200, 500, sőt 1000 szóra is állíthatjuk a jutalmat.

Kitten!
Kitten!
(Forrás: MCS)

A pszichológia szerint a módszer tényleg működik: a nagyobb feladatok kisebb részekre bontása, és a részfeladatok elvégzése utáni jutalmazás valóban hatásos!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!