0:05
Főoldal | Rénhírek

Milyen nyelvtudásra van szükség Londonban?

Úgyis mindenki tud angolul, nem érdemes más nyelven tanulni? Ez még akkor sem igaz, ha Angliába akarunk dolgozni menni.

nyest.hu | 2015. július 28.

Magyarország lakosságának jelentős része már Londonból vagy az Egyesült Királyság más városaiból hizlalja a hazai GDP-t, és bizonyára sokan képzelik el hasonlóképpen a jövőjüket. Na de milyen nyelven érdemes tudnunk, ha Angliában képzeljük el a jövőnket, de a mosogatás nem elégíti karriervágyunkat? Az nem kérdés, hogy angolul igen, de milyen további nyelvek lehetnek hasznosak?

Ön is úgy él, mint hal a szatyorban?
Ön is úgy él, mint hal a szatyorban?
(Forrás: Wikimedia Commons / David Hawgood / CC BY-SA 2.0)

A British Council összeállított egy listát arról, hogy melyek az Egyesült Királyság számára legfontosabb nyelvek. A fontossági sorrendet több mutató alapján állították össze. Ilyenek a jelenlegi kereskedelmi kapcsolatok, az üzleti élet és a kormányzat kereskedelmi elképzelései, a növekvő piacok, a diplomáciai és biztonsági szempontok, a közérdeklődés és a népszerű turisztikai célpontok, az angoltudás szintje más országokban, vagy éppen a nyelvek súlya az interneten. Ezek alapján az alábbi lista született:

1. spanyol

2. arab

3. francia

4. kínai (mandarin)

5. német

6. portugál

7. olasz

8–9. orosz, török

10. japán

Látható tehát, hogy e nyelvek egy része olyan, amely hazánkban is viszonylag népszerű a nyelvtanulók körében (német, francia, olasz, spanyol) – e nyelvek ismerete Angliában is jobb álláshoz juttathat minket.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
7 éve 2015. július 28. 20:45
1 Galván Tivadar

Ne zabráld a hala(ka)t!