0:05
Főoldal | Rénhírek
Amit a nyestről tudni érdemes

Miénk a pálya!

Mit csinál a nyest a focipályán? – Összeállításunkból ezt is megtudhatja.

nyest.hu | 2014. október 17.

Fontos számunkra, hogy időről időre megbotránkoztassuk olvasóinkat egy-egy olyan cikkel, amelynek semmi köze sem a nyelvhez, sem pedig a tudományhoz. Örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk abban, hogy olvasóink ki tudják magukból adni a felgyülemlett feszültséget. Ez is egy ilyen cikk lesz: most kezdje el belehergelni magát!

Védőszentet ugyan kicsit nehézkesen találtunk magunknak, de a kabalaállat úgy adja magát. A nyest (Martes foina) a menyétfélék családjába tartozó kisragadozó. Eurázsiában él: megtalálható Spanyolországtól egészen a Himalája vidékéig. Szőrzete barnás-vöröses színű; jellegzetessége a hasi oldalán végigfutó fehér csík. Így néz ki:

Martes foina (nyest)
Martes foina (nyest)
(Forrás: Wikimedia Commons / Franco Atirador / GNU-FDL 1.2)

Az aranyos kinézet azonban zord belsőt takar. A nyest ragadozó: levadássza a madarakat, a rágcsálókat, fölzabálja a tojásokat. Nagyon ügyes és gyors. Több olyan céget találhatunk az interneten, amely a városba beköltözött és a padlásokon pusztító nyestek befogásával foglalkozik. Mert az is előfordul, hogy a nyest megtámadja a háziállatokat. Sőt, az ártatlan focistákat sem kíméli:

A videót Viktória nevű olvasónktól kaptuk, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk!

Fölháborítja, hogy olyan cikket olvasott oldalunkon, amelynek „nincs köze se a nyelvhez, se a tudományhoz”? Ne hagyja ki, kommenteljen!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!