0:05
Főoldal | Rénhírek
Nyert a Linux

Microsoft Office for Android

A Microsoft irodai programcsomagja most már androidos mobiltelefonokra is elérhető.

nyest.hu | 2013. augusztus 23.

A Microsoft egyik vezető terméke, az Office irodai programcsomag most már nem csupán Windows és MacOS alatt érhető el, hanem Android alatt is. A szoftvercsomagot azok telepíthetik okostelefonjukra, akik rendelkeznek Office 35 Home Premium előfizetéssel. A telefonon Word, Excel és PowerPoint-fájlokat lehet megnézni, szerkeszteni és elmenteni. Új Word és Excel-fájlokat is létre lehet hozni, ám PowerPoint-fájlokat nem (indoklás nincs). További korlátozás, hogy a programcsomag kizárólag okostelefonokon használható, Androidot futtató táblagépeken nem – mi több, ilyen fejlesztést nem is terveznek. A Microsoft azt tanácsolja, hogy ezek felhasználói vegyék igénybe az Office webes alkalmazásait.

Linus Torvalds, „a Linux atyja” egyszer azt mondta: „Ha a Microsoft valaha alkalmazást fejleszt Linuxra, ez azt jelenti, nyertem.” Márpedig az Android a Linuxra épül, vitatott kérdés, hogy tekinthető-e a Linux egy változatának (disztribúciójának). Az, hogy az Office Androidra is megjelent, egyértelműen azt jelzi, hogy a Microsoft már kénytelen komolyan venni a Linuxra épülő technológiákat. Ez akkor is tény, ha táblagépes változatban nem gondolkodnak.

Microsoft Office for Android
Forrás: android-apps.com

Androidra egyébként már több hasonló irodai programcsomag létezik, így az is kérdéses, hogy a Microsoft ezen a piacon mennyire lesz sikeres. Androidra több irodai programcsomag létezik, köztük van ingyenes is, igaz, nem mindegyik tudása éri el a Microsoft termékéét.

A program magyar nyelvű androidos változatáról egyelőre nincs hír.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!