0:05
Főoldal | Rénhírek

Mi a legjobb Magyarországon?

Önnek mi jut eszébe Magyarországról? Mi az, amit a legjobban szeretnek a külföldiek? Most beépítheti ötletét a Magyar Nagyszerűség Falába.

nyest.hu | 2010. június 30.

Vajon mi a legjobb Magyarországon? A túró rudi? A Balaton? Netán a gesztenyepüré? Vajon a külföldiek mit szeretnek nálunk a leginkább? A Facebook közösségi portál most akciót indított, hogy ezt felderítse. Mindenki közölheti az oldalon az ötletét, majd ezt az „ötlettéglát” jelképesen beépítheti a Magyar Nagyszerűség Falába (Wall of Greatness of Hungary).

Eddig hat ország tagjai osztották meg angolul kedvenceiket a nagyobb közönséggel: magyarok, szlovákok, észtek, lengyelek, románok és szerbek. S hogy szerintük mik az igazán nyerő magyar dolgok? Nos, első helyen szerepel a Rubik kocka, ezt követi a túró rudi, majd a Balaton, az egri bazilika, a budapesti panoráma, a dobos torta, az egri vár, a gesztenyepüré és a gulyás leves.

De érkezett még szavazat a hologramra (merthogy az is magyar), a „lányok mosolyára” mint a magyar vendégszeretet elsődleges jelére, a Romkocsmára, a lángosra, Hofi Gézára, a sírva vigadásra és a darázstésztára. Ön szerint mi maradt még ki a listából?

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!