0:05
Főoldal | Rénhírek

A böjt a közösségi oldalakra is kiterjed

A számítógéptől való önmegtartóztatást szorgalmazza a húsvéti böjt heteiben egy toszkánai plébános, aki ezt Facebook-profilján is közölte.

MTI | 2012. február 27.

Nemcsak a húsról lehet lemondani a húsvétot megelőző nagyböjt időszakában, néhány órára interneten is böjtölhetünk a Twitter és a Facebook használata nélkül intette híveit Massimiliano Gori atya, a Firenze közeli San Casciano Val di Pesa plébánosa.

Az olasz sajtójelentések szerint Gori atya röplapokon hirdette a hozzá tartozó hatezres közösség tagjai között a technológiai böjtöt. Elsősorban a templomát látogató fiataloktól kérte, hogy húsvétra készülve próbálják meg csökkenteni a számítógépnek szentelt időt.


Hangsúlyozta, hogy nem ellenzi az internetet, amelyet a gondviselés adományának tart, de egy kis lemondás néha nem árt. „Már az is eredmény, ha sikerül elérni, hogy a fiatalok néhány órára felálljanak a számítógéptől és helyette körbenézzenek a valódi világban személyes kapcsolatokat teremtve” nyilatkozta Gori atya az újságoknak. Hozzátette, aki csatlakozni akar az internetes böjthöz a Collegiata di San Casciano templom Facebook oldalán jelentkezhet.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!