0:05
Főoldal | Rénhírek

Megváltoztatja nevét Snoop Dogg

Ifjabb Calvin Cordozar Broadus még nem lesz oroszlán (Lion) a Szigeten: a budapesti fesztiválon Snoop marad a jól ismert kutya, azaz Dogg.

MTI | 2012. augusztus 3.

„Snoop Dogg ügynöksége megerősítette: a Szigeten a régi formáját hozza, azaz marad az, aminek megismertük és megszerettük: a rap királya, akit rajongók milliói bálványoznak, utánoznak és imádnak, bárhol jár is a világban, és hozza a legjobb számait. Ahogy az ügynöke írta: It will be the hits show” – közölte Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

 A dolog előzménye, hogy a Sziget fesztiválon augusztus 11-én szombaton este kiemelt előadóként fellépő Snoop Dogg amerikai hip-hop világsztár a napokban bejelentette: ezentúl Snoop Lionként dolgozik.

Az 1971-ben Calvin Broadus Jr.-ként született rapper nyilatkozatot adott ki, amelyben bejelentette, hogy legutóbbi jamaicai utazásán átkeresztelkedett Snoop Lionra helyi rasztafári szertartás keretében. Az előadó Reincarnated (Reinkarnálódva) címmel dokumentumfilmet is forgatott a karib-tengeri szigetországban és új, természetesen reggae albumát már Snoop Lionként jelenteti meg.

 „Nem akarok Snoop Dogg lenni egy reggae-számban. El akarom temetni Snoop Doggot és Snoop Lionná kívánok válni. Ez akkor vált világossá, amikor a nyabingi papok ezt a nevet adták nekem a templomban” – mondta a rapper.

 Snoop esetében nem ez az első névváltoztatás, hiszen az 1990-es évek elején Snoop Doggy Doggként tűnt fel a rap és hip-hop színtéren. A Doggy később eltűnt, különböző beceneveket viszont, például a Doggfathert, előszeretettel használta.

A rapper legutóbbi kislemeze, a La La La már egy reggae szám, a Reincarnation című dokumentumfilmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!