0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyar feliratok kerülnek a szlovákiai CBA-kra

A CBA szlovákiai részlege folytatni fogja a magyar feliratok kihelyezését magyarok lakta más területeken lévő szlovákiai üzleteiben is.

MTI | 2012. szeptember 1.

Felkerült a magyar felirat a CBA üzletlánc párkányi üzletének homlokzatára azt követően, hogy a kétnyelvűség vizuális megjelenéséért küzdő Fontos vagy! felvidéki magyar civil szervezet felhívta az illetékesek figyelmét a hiányosság pótlására – tájékoztatta az MTI-t Boldoghy Olivér, a szervezet vezetője pénteken.

Az eset előzménye, hogy a szervezet egyik aktivistája több mint egy hónappal ezelőtt felhívta az üzletlánc illetékeseinek figyelmét arra, hogy a párkányi üzletről hiányoznak a magyar feliratok, holott azok kihelyezését a vonatkozó szlovák jogszabályok lehetővé teszik a többségében magyarok lakta határ menti városban. A civil kezdeményezés először nem járt sikerrel, ugyanis azt a választ kapta, hogy a feliratok kihelyezése a franchise alapon működő szlovákiai üzlet hatáskörébe tartozik, kérésükre később mégis pozitív választ kaptak.

A vállalat vezetése kapcsolatba lépett szlovákiai partnerével, aki először ugyan elzárkózott a kéréstől, de végül megváltoztatták a véleményüket és ígéretet tettek arra, hogy foglalkozni fognak az üggyel, ennek szerencsére mostanra meg is lett az eredménye” – magyarázta a fejleményeket Boldoghy Olivér. Hozzátette: ígéretet kaptak arra, hogy a CBA szlovákiai részlege folytatni fogja a magyar feliratok kihelyezését magyarok lakta más területeken lévő szlovákiai üzleteiben is.

A magyar nyelvű feliratok kihelyezése a párkányi üzletben már megtörtént, és a feliratok kihelyezése folytatódni is fog” – erősítette meg az MTI-nek Erdélyiová Iveta, a CBA Slovakia kft. marketingmenedzsere. Hozzátette: a feliratokat a vásárlók igényei alapján helyezték ki és a többi üzletük esetében is a helyi igények alapján folytatják azt.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!