0:05
Főoldal | Rénhírek
Hallatlan

Magyar–amerikai jelnyelvi szótár készül

Ön is segítheti siket honfitársainkat abban, hogy külföldön találjanak munkát.

nyest.hu | 2014. október 16.

A siketek számára is éppoly fontos az idegen nyelvek elsajátítása, mint a hallóknak. A Hallatlan Alapítvány úttörőként hozta létre az elektronikus magyar jelnyelvi szótárat, és ennek sikerére és kihasználtságára alapozva elhatározta, hogy megalkotja az elektronikus amerikai-magyar jelnyelvi szótárat is. A nyelvtanulással megszerezhető előnyök, mint a külföldi munkavállalás és továbbtanulás így számukra sem lesz álom többé.

A projekt keretén belül videóra veszik az 1500 legfontosabb jelnyelvi kifejezést. Oldalaikon megtekinthető lesz a magyar mellett az amerikai jelnyelv is, ezáltal amerikai-magyar jelnyelvi szótárként is üzemel majd, térítésmentesen. A szótár elkészítéséhez azonban adományokat várnak.

Adakozni az AdjukÖssze oldalán lehet. Ezer forint adományból két új jel kerülhet a szótárba, az ötezer forint felett adományozók neve mellett pedig egy olyan jelet is, melynek rögzítését ő tette lehetővé.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
9 éve 2014. október 19. 20:12
1 Szalakóta

Az ASL az egyik nemzetközi jelnyelv. Egy másik a nemzetközi jelnyelv, aminek első szótárát egy bizottság alakította ki, nyelvtanát beszédes kezek formálták. Mindazonáltal az ASL-re nemcsak a siketek lennének kíváncsiak.