0:05
Főoldal | Rénhírek

Újabb Hallatlan siker

A hallatlan.hu újabb nemzetközi sikert aratott: ezúttal a „Magyarország Legjobb Projektje” kitüntető címet nyerte el.

nyest.hu | 2012. október 5.

A 2006-ban Európai Nyelvi Díjjal jutalmazott Hallatlan Alapítvány a 2012. szeptember 27-én Limassolban megrendezett Többnyelvűség Európában című konferencián elnyerte a Magyarország Legjobb Projektje címet, azaz az eddig Magyarországon Európai Nyelvi Díjat nyert nyelvi programok legjobbja lett. A díjat a Label of Labels (Díjak díja) díjátadó keretében adták át.

Az elismerést Androulla Vasziliu, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért, sportért, médiáért és ifjúságügyekért felelős biztosa adta át. Díjátadó beszédében így nyilatkozott: „Szívből gratulálok nemcsak a nyerteseknek, hanem minden felterjesztett projekt résztvevőinek is. A zsűrinek igen nehéz dolga volt a nyertesek kiválasztásakor, mert az összes jelölt projekt színvonala kimagasló. Az Európai Nyelvi Díj kapcsán számos remek kezdeményezést ismerhettünk meg, amelyek különböző életkorú célcsoportoknak teremtenek lehetőséget idegen nyelvek tanulására és más kultúrák megismerésére. Az elmúlt évtizedben több mint 1500 projekt látott napvilágot az Európai Nyelvi Díj jegyében, ami bizonyítja, milyen jelentősen járul hozzá ez a kezdeményezés a soknyelvűség ügyéhez”.

Az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapították, elsődleges célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló példaértékű és innovatív nyelvi programokat. A Label of Labels díjra elismerésre felterjesztett 31 projekt mindegyike kapott emlékplakettet.

Újabb Hallatlan siker
Forrás: Bartos Pál

A projektek értékelése az európai jelentőség és a hatékonyság alapján történt. Európai jelentőség alatt a nyertes projektek nyelvi sokszínűsége értendő, valamint az, hogy a nyelvtanulás hogyan járul hozzá az idegen kultúrák megértéséhez. Hatékonyság alatt a projekt eredményessége, innovatív jellege, az idegen nyelvek ismeretét javító hatása, a célcsoport nagysága és bővíthetősége került elbírálásra.

Forrás

Multilingualism in Europe: Commissioner Vassiliou presents European Language Label awards

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!