0:05
Főoldal | Rénhírek

Éjjel-nappal jeltolmács

Jelnyelvi tolmácsok a nap 24 órájában az ország szinte minden pontjáról elérhetőek okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchatprogrammal.

nyest.hu | 2014. április 3.

A Vodafone Firsts a Vodafone globális programja, amely 2014-től indul világszerte. A program lényege olyan kezdeményezések támogatása, amelyeket először valósítanak meg mobiltechnológia alkalmazásával. Hazánkban Weisz Fanni lesz a Firsts program első résztvevője.

Weisz Fanni
Weisz Fanni
(Forrás: ye-smile-love.blog.hu)

A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó siket modell célja hogy az Alapítvány segítségével szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon a Vodafone segítségével életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségével. Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik.

A Hallatlan Alapítvány fő célja a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők – ezen belül elsősorban a siketek és nagyothallók – társadalmi integrációjának elősegítése. Az Alapítvány által létrehozott és működtetett, hazánkban egyedülálló videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás segítségével az Alapítvány irodájában webkamera előtt ülő jelnyelvi tolmácsok a nap 24 órájában, a Vodafone 97,4 százalékos szélessávú lefedettségének köszönhetően az ország szinte minden pontjáról elérhetőek okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchatprogrammal.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!