0:05
Főoldal | Rénhírek

József Attila összes verse elhangzik

József Attila összes versének egyidejű megszólaltatásával akarja megünnepelni a költészet napját Győr városa – közölte Miksi Attila, a program főszervezője egy sajtótájékoztatón.

MTI | 2013. április 5.

A Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója arra buzdított, hogy április 11-én délután 3 órakor öt percre álljon meg az élet városszerte, amikor diákok és egyetemisták, versszerető középkorúak és idősek, művészek és civilek tolmácsolásában elhangzik a költő 634 verse. Sétálóutcákon és tereken, parkokban és sétányokon, a közösségi élet szabadtéri fórumain hallgathatják meg a verseket az érdeklődők, így ünnepelné a város a költő születésnapját.

A versmondásra április 8-ig lehet jelentkezni e-mailen, azt követően a közreműködők megkapják a tájékoztatást a megszólaltatásra váró versről és a felolvasás helyszínéről – ismertette a szervezés gyakorlati részét Miksi Attila hozzátéve, hogy szeretnék, ha a versmondást kamerával vagy mobiltelefonnal rögzítenék. A nyersanyagból 30 perces vágott film készülne, amely felkerülne YouTube-ra.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!