0:05
Főoldal | Rénhírek

Csaló nyelviskola

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) felháborodással értesült róla, hogy egy szegedi nyelviskola tulajdonosa több millió forinttal megkárosította az intézmény hallgatóit, illetve oktatóit.

MTI | 2012. május 23.

A delmagyar.hu hétfőn adott hírt arról, hogy a diákok által befizetett tandíjjal, több millió forinttalléphetett olajra a szegedi Beszélj Színesen Nyelviskola vezetője. A tanárokat sem fizette régóta, akik e héttől már nem tartottak kurzusokat. A diákok egy része a rendőrségen tett feljelentést, mások ügyvédhez fordultak.

Salusinszky András, a NYESZE elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifejtette: míg ma több száz nyelviskola működik Magyarországon, közülük csupán néhánnyal kapcsolatban fordulnak elő problémák. Az elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődőknek a nyelviskola kiválasztásakor, még a beiratkozást megelőzően érdemes kellően tájékozódni, illetve odafigyelni arra, hogy a szóban forgó intézmény mindenben megfeleljen a tisztességes piaci magatartás követelményeinek.  


Az 1992 óta működő Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) elnöke úgy fogalmazott: feltétlenül javasolt olyan iskolát választani, amely nem csak regisztrált és akkreditált, hanem a NYESZE Európai Nyelvi Díjas minőségbiztosítási szempontjainak is teljes körűen eleget tesz.

Kitért arra, hogy a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jogsegélyszolgálatot működtet, szaktanácsadással áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a nyelviskolákkal kapcsolatos választást és jogorvoslati javaslattal segít abban az esetben, ha esetleg egy nem körültekintően választott, problémás nyelviskolával lenne jogi vita. Az egyesület munkatársai a honlapjukon található elérhetőségeken segítenek tudatta.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!