0:05
Főoldal | Rénhírek

Bűntény a Rigó utcában?

Rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek is érintettek az egy hónappal ezelőtt kirobbant nyelvvizsgabotrányban – értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

MTI | 2013. május 10.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője március 28-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy angol és német nyelvvizsga-bizonyítványok „adásvétele” miatt, vesztegetés és befolyással üzérkedés gyanújával egy bűnszervezet tagjai ellen indult nyomozás. Négy embert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, másik négy gyanúsított házi őrizetbe került. Az M1 szerda esti Híradójában azt mondták: rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek toborozhatták azokat a vizsga előtt állókat, akik vizsga nélkül, pénzért kapták a bizonyítványt. Az ügynek már 34 gyanúsítottja van, közülük 14-en rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai. A Híradó információi szerint az ügyészség hamarosan megkezdi annak a több mint 150 embernek a gyanúsítotti kihallgatását is, akik pénzt adtak a nyelvvizsga-bizonyítványért.

Kállai Gábor szóvivő a Híradónak elmondta, hogy az ügyészség mostanáig 34 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük tízen a rendőrség, négyen pedig a büntetés-végrehajtás állományában dolgoztak. Fazekas Márta, az Oktatási Hivatal főosztályvezető-helyettese pedig elmondta: óvintézkedéseket terveznek, megpróbálják a biztonsági intézkedéseket megerősíteni.

Mint elhangzott: a gyanú szerint két Pest megyei és egy budapesti nyelviskolában adták pénzért az angol és német nyelvvizsga-bizonyítványokat. A középfokúért 300, a felsőfokúért 500 ezer forintot kértek. A Híradó értesülései szerint a vesztegetési ügyben érintett vizsgahelyek mindegyike a Rigó utcai nyelvvizsgaközponttal áll szerződésben. A Híradó úgy tudja, az intézmény egyik alkalmazottja is a gyanúsítottak között van.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. május 12. 12:40
1 Krizsa

Segítség, nem értem!: "a több mint 150 embernek a gyanúsítotti kihallgatását is, akik pénzt adtak a nyelvvizsga-bizonyítványért."

A hamis bizonyítványokat MÁR felhasználták bármire is? Mert ha nem, akkor... Lehet, hogy MAJD felhasználták volna? Vagy lehet, hogy csak le akarták buktatni a valódi bűnösöket - akik árusították? Egyik-másik talán csak dicsekedni akart vele...

Egyelőre egyféle bűncselekmény van: azoké, akik árusították. Ha kiárusítják Magyarországot, akkor ki a bűnös? Aki eladja és beszedi a pénzt, vagy aki megvásárolja? Volt krumpli a piacon, hát megvette. Biztos, hogy be akarta verni vele az ablakokat?

Egy a lényeg: az eladás, az biztosan megvalósult és halmozott bűncselekmény.