0:05
Főoldal | Rénhírek

Azt se tudja fiú-e vagy lány? – Most letesztelheti!

Kulcsolja össze a két kezét, és figyelje meg, melyik kezének a hüvelyujja van felül. – Ez egy feladat a hat közül, amelyekből kiderül, inkább férfi vagy inkább női a gondolkodásunk. Próbálja ki most!

nyest.hu | 2013. október 8.

Sokszor halljuk, hogy „tipikus női logika”, vagy hogy „jellegzetes férfi gondolkodás”, de van-e ezeknek a sztereotípiáknak alapjuk? Megalapozott, hogy a nőknek jobbak a verbális készségeik, vagy hogy a férfiak jobban tájékozódnak térben? – Mindenki kiderítheti, hogy a saját agyműködése hol helyezkedik el a „tipikus férfi” és a „tipikus női” skálán, ha kitölti a BBC Science hat részből álló online tesztjét.

A tesztben különböző feladatokat kell megoldaniuk a vállalkozó kedvű résztvevőknek. Vannak időre teljesítendő feladatok, de van olyan is, amelyben egyszerűen csak adatainkat kell megadnunk. És készüljünk fel, mielőtt nekivágunk: az egyik feladat kitöltéséhez szükségünk lesz egy vonalzóra is. Ugyanis meg kell majd mérnünk kezeinken a gyűrűs és a mutató ujjak hosszát... Ez ugyanis – egyes tudósok szerint – arról árulkodik, hogy mennyi tesztoszteronnak voltunk kitéve az anyaméhben, ami persze agyunk fejlődése szempontjából sem mellékes.

Azt se tudja fiú-e vagy lány? – Most letesztelheti!
Forrás: bbc.co.uk

A teszt hat részből áll – különböző képességeknek, dimenzióknak megfelelően. Az összes feladat elvégzése körülbelül 25 percet vesz igénybe, az egyes részek azonban csak pár percesek, és bármelyik lépés után el lehet menteni az eredményeket és a másik időpontban folytatni.

Ha tehát kíváncsi arra, hogy gondolkodása inkább „férfias” vagy inkább „nőies”, ne habozzon, töltse ki a tesztet. De vigyázzon, az aktuális hormonszintje is befolyásolhatja az eredményt!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (11):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. október 11. 13:48
11 Kara-kán

Az összekulcsolt kéznél mi a lényeg?

Melyik a férfi/nő?

Rövidebb így, mint végigcsinálni...

10 éve 2013. október 10. 08:23
10 Sultanus Constantinus

@szigetva: Már ne is haragudj, de szerintem a korlátolt éppen az, aki nem érti a viccet. Meg különben is: kinek mit jelent az, hogy nőies és férfias... Nekem Rachel Weisz egyáltalán nem férfias arcú. Miért férfias nő az, aki vastag szemöldökű? Én pl. jobban szeretem a természetes nőket, akiknek nem csak festve van a szemöldöke. Bocs, de néha az az érzésem, hogy nektek, nyelvészeknek, üldözési mániátok van...

10 éve 2013. október 9. 22:14
9 szigetva

@GBR: Sultanusnak nem ez az első homofób megnyilvánulása, eddig nem kommentáltam. Megjegyzem, a minap csinosnak találta a széles állkapcsú (férfias!) Rachel Weiszt. Nem tudom, mint gondol, a vastag szemöldökű (férfias!) Brooke Shieldsről (annó, úgy emlékszem tarolt az a nő is).

Én úgy tudtam, hogy az a heteró, aki ellenkező neműekkel él szívesebben nemi életet. Ezt nem az arcának a vonásai, hanem a nemi szervei alapján kell eldönteni (ha lehet).

Én nagyon nem szívesen folyok bele ilyen vitákba, de ez most már annyira felháborítóan korlátolt volt.

10 éve 2013. október 9. 22:05
8 GBR

@szigetva: ne legyel mar ennyire kritikus! :)

Az elozmenyekbol nekem epp az tunik ki, hogy ugy erti Sultanus Constantinus, ha ferfi, epp akkor nem "rendes" hetero. (Hiszen akkor a noies nok tetszenenek neki)

De ez is mindegy, a hozzaszolasbol vilagosan erzodik az ironikus, humoros hangulat a komoly kinyilatkoztatas helyett.

Nem kel mindenhol "homofobiat" latni! :)

10 éve 2013. október 9. 21:55
7 szigetva

@Sultanus Constantinus: Arra gondolsz, hogy ha férfi, akkor „rendes” heteró, ha nő, akkor meg „ronda” lezbi?

10 éve 2013. október 9. 21:38
6 Sultanus Constantinus

@szigetva: Hát attól függ, milyen nemű az illető. :P

10 éve 2013. október 9. 21:21
5 szigetva

@Sultanus Constantinus: Mert ha valakinek a férfias nők tetszenek jobban, akkor az mit jelent?

10 éve 2013. október 9. 21:03
4 Sultanus Constantinus

@El Vaquero: Pl. kihozta, hogy a nőies nőket szeretem jobban -- jé, ki gondolta volna? Na meg, hogy jó a nyelvérzékem -- hát ez sem volt valami fene nagy újdonság.

10 éve 2013. október 9. 21:01
3 Sultanus Constantinus

@El Vaquero: Nálam is volt olyan pont, amikor majdnem bezártam, hogy nem szórakozok tovább ilyen hülyeségekkel, de hajtott a kíváncsiság, mit fognak kihozni belőle. Persze semmilyen meglepetés nem ért, szerencsére. :D

10 éve 2013. október 9. 20:49
2 El Vaquero

@Sultanus Constantinus: "egy csomó mindent nem értettem angolul" Hííííííííííí!?

Én meg mondjuk hiába értettem, elég türelemőrlő volt, mikor már a sokadik tesztet kellett időre összeszenvedni. Elegem lett belőle, kilőttem. Hülyüljön ilyennel az, akinek hét anyja van, az én időm ne rabolják. Szép, ha egy teszt alapos, de ezt túlzásnak éreztem.

10 éve 2013. október 9. 20:32
1 Sultanus Constantinus

"És készüljünk fel, mielőtt nekivágunk: az egyik feladat kitöltéséhez szükségünk lesz egy vonalzóra is. Ugyanis meg kell majd mérnünk kezeinken a gyűrűs és a mutató ujjak hosszát..."

Ha a teszt valóban a gondolkodás alapján következtet a biológiai nemre, akkor mi szükség van fizikai jellemzők mérésére?

Amúgy megcsináltam, érdekes is, csak egy csomó mindent nem értettem angolul, ezért folyton szótárazni kellett.