0:05
Főoldal | Rénhírek

Az állami Könyvtárellátó gondoskodik a tankönyvekről

Állami feladat lesz a tankönyvellátás, a parlament ugyanis november 28-án elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot – adta hírül az MTI. A tankönyveket az iskola árusítja, az ezért járó jutalékot pedig az illetékes miniszter állapítja meg.

Edupress | 2011. november 1.

A salátatörvény elfogadásával a Ház rendelkezett arról, hogy a tankönyvellátás – azaz a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése, az iskoláknak történő eljuttatásuk megszervezése, valamint a vételárak beszedése – állami közérdekű feladat lesz, amelyet egy kiemelten közhasznú nonprofit kft., a Könyvtárellátó végez. Ez a rendelkezés 2012. október 1-jén lép hatályba.

Az új szabályozás szerint a tanulók egy évben egy tankönyvet legfeljebb kétszer vásárolhatnának meg listaáron, másodszor akkor, ha a könyv elveszett vagy használhatatlanná vált. Ha a diák szándékosan tett használhatatlanná egy tankönyvet, a pótlásáért magasabb árat kell fizetnie. A tankönyveket az iskola árusítja, amiért jutalékot kap. A jutalék nagyságát a Könyvtárellátó javaslatára az illetékes miniszter állapítja meg.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!