0:05
Főoldal | Rénhírek

Angolul érvelő magyar diák készül Londonba

Lasancz Eszter, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákja nyerte idén a BBC és az ESU (English Speaking Union) angol nyelvű retorikaversenyét.

MTI | 2012. május 3.

A győztes a BBC World News támogatásával részt vehet az ESU nemzetközi retorikaversenyén, amelyet május 14. és 18. között rendeznek Londonban. A tizenhét éves Lasancz Eszter a kortársi nyomásnak a fiatalokon jelentkező hatásáról tartott beszédet a hétvégén – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t. A versenyt immár második alkalommal rendezték meg Budapesten.

A versenyzők, a retorikát a legmagasabb szinten művelő ifjú szónokok a világ minden tájáról érkeznek a londoni döntőre.

A beszélt angol nyelv iránti érdeklődés felkeltését célzó retorikaverseny kiváló lehetőséget kínál a diákoknak angol nyelvi készségeik fejlesztésére és magabiztosságuk növelésére. A versenyre benevezett 170 diákból tizenegy 16-20 év közötti tanuló tehette próbára szónoki és prezentációs készségeit a zsűri és a verseny iránt érdeklődő közönség előtt. A szenior kategóriában induló tanulóknak nemcsak folyékony angolsággal kellett beszélniük, hanem választott témájuk keretein belül maradva kellett a közönség figyelmét megragadó szónoklatot tartaniuk.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!