0:05
Főoldal | Rénhírek

A parlament végül kiállt a katolikusok mellett

Goán megoldódott az oktatási krízis. A parlament apró feltétellel elfogadta az angol nyelvű általános iskolák anyagi támogatásának javaslatát.

nyest.hu | 2011. május 26.

Tegnap számoltunk be a Goán hetek óta húzódó politikai krízisről. India leginkább turizmusáról ismert államában a pártok nem tudtak megegyezni arról, hogy engedélyezzék-e az angol nyelvű általonos iskolák állami támogatását. A parlament végül egyhangúlag fogadta el az angol nyelvű általános iskolák anyagi támogatását, amíg vagy a konkani vagy a marathi nyelv tanulása is kötelező az első tíz osztályban.

A híradás arra nem tér ki, hogy vajon mi változtatta meg hirtelen a hetek óta parázsló, és vallási vonalak mentén elkülönülő ellentétet, azonban nagy valószínűséggel a közelmúltban a központi kormánnyal Delhiben tartott egyeztetések hozhatták meg az áttörést.

52 ezer többnyire katolikus goai szülő küldte el petícióját az állam kormányához, kérvényezve, hogy gyermekük angol nyelvű általános iskolai képzésben részesülhessen. Különösen a szegényebb szülők érzik úgy Indiában, hogy angol nyelvű képzés nélkül stratégiai hátrányba kerülnek gyerekeik.

Forrás:

Times of India: Goa approves financial assistance to English medium primary schools

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!