0:05
Főoldal | Rénhírek

3. osztálytól kötelező lesz az angol Szlovákiában

Már első osztálytól bevezették volna, de végül csak a harmadik évfolyamtól lesz kötelező az angol oktatás Szlovákiában.

nyest.hu | 2010. augusztus 24.

2007 óta rendelet teszi kötelezővé az idegen nyelv tanulását a szlovák általános iskolák harmadik évfolyamától kezdve. Most annyiban változik a helyzet, hogy a törvény előírja: angolul mindenkinek kell tanulnia.  Vagyis ez a tantárgy a 2011/2012-es tanévtől nem választható, hanem kötelező lesz, és egyéb idegen nyelvet csak másodikként választhatnak a szlovák gyerekek.

Minderről Eugen Jurzyca szlovák oktatási miniszter beszélt ma a Comenius gyermekegyetemen tett mai látogatása során. Egyik indoklása az volt: nem szeretné, ha a jövőben a szlovákok másodrendű munkákat végeznének külföldön. Szerinte ez ma gyakran megtörténik abból kifolyólag, hogy a külföldi munkavállalók jó része nem tud megfelelően angolul.

Az eredeti terv az volt, hogy már 1. osztálytól kezdve teszik kötelezővé az angoltanítást, most viszont a miniszter azt mondta a gyermekegyetem résztvevőinek: „Harmadik évfolyamban kezdjük, és meglátjuk, ha az iskolák jól fogadják, a második, esetleg az első évfolyamba toljuk át a kezdést” – idézi a politikus szavait a Parameter című hírportál.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!