0:05
Főoldal | Rénhírek

A Magyartanárok is nyitottak!

A Magyartanárok Egyesülete is csatlakozott a Nyitottak vagyunk! kezdeményezéshez. Arató László, az egyesület elnöke az irodalom és a nyitottság összefüggéseiről beszél videóüzenetében.

nyest.hu | 2014. március 18.

A Magyartanárok Egyesülete is csatlakozott a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez. A Google, a Prezi és az espell által életre hívott kampányhoz a mai napig 595-en csatlakoztak – nem csak cégek, hanem különböző sajtóorgánumok, kulturális és egyéb intézmények is.

A kezdeményezés lényegét oldalukon a következőképpen foglalják össze:

Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

A Magyartanárok is nyitottak!
Forrás: nyitottakvagyunk.hu

A Magyartanárok Egyesülete képviseletében pedig Arató László, az egyesület elnöke készített egy rövid videóüzenetet, amelyben arról beszél, hogyan függ össze az irodalom olvasása a nyitottsággal. „Minden magyartanárnak nyitottnak kell lennie. Ez foglalkozási kötelezettség” – mondja Arató.

Azt is elmondja, hogy az irodalom olvasása, befogadása egyszerre feltételezi és erősíti is meg a nyitottságot. Az irodalomtanítás tehát „az empátia műhelye”. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!