0:05
Főoldal | Rénhírek

A kormány elfogadta, az ellenzők tábora nő

Jóváhagyta a kormány a köznevelési törvény tervezetét október 25-ei ülésén - értesült az MTI kormányzati forrásból. Az inforadio.hu információi szerint azonban egyre többen fognak össze ellene.

Edupress | 2011. október 27.

Hoffmann Rózsa korábban azt mondta, hogy a szakmai oldal nagyobb részt pozitívan fogadta az elképzeléseket. A szakszervezeti oldal viszont elutasította a javaslatot, és a jóváhagyás elhalasztását kérte.

Az Equity Méltányos Közoktatásért Egyesület elnökhelyettese, Molnár Lajos hangsúlyozta: az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bizottsághoz fordulnának, hogy az európai mintákkal szembemenő, és a jövő sorsát meghatározó törvényt ne lehessen elfogadni. Az elnökhelyettes szerint a törvénytervezet egyeztetésére időt kellett volna adni.

A tervek szerint kevesebb középiskolás lesz, és államilag mondanák meg, milyen tanterv szükséges a százszázalékos matek érettségihez – írja az atv.hu. A döntők tárgyaltak ugyan az államosításról, a kötelező óraszám 22-ről 32-re emeléséről, a 16 éves korig tartó tankötelezettségről, illetőleg a szakképzés átalakításáról, de érdemben még nem tudtak megegyezni. Végül a polgármesterekhez és a szülőkhöz fordulnak segítségért: „Ők is hallassák a hangjukat, hiszen a gyerekükről van szó, a gyerekük sorsáról van szó!” – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Továbbá fontosnak tartják, hogy az új Nemzeti Alaptanterv tartalmazza a fogyasztóvédelem kötelező oktatását alap- és középfokon, és annak a törvény normaszövegébe való kerülését – adta hírül az MTI. Illetve elengedhetetlennek gondolják, hogy a diákokat meg kell tanítani az iskolában a családi krízishelyzetek kezelésére és a tudatos párválasztásra. Az új tantervet várhatóan idén fogadják el, és jövőre lép életbe – írja az origo.hu.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!