0:05
Főoldal | Rénhírek

Megszüntetik az osztályokat, de a Klik gondoskodik...

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közölte, gondoskodik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) XII. kerületi gyakorlóiskolája középiskolás diákjainak elhelyezéséről.

MTI | 2013. február 6.

A központ ezt annak kapcsán tudatta az MTI-vel, hogy az ELTE szenátusa hétfőn a XII. kerületi ELTE Gyakorló Általános és Középiskola középiskolai részének megszüntetéséről döntött, az a középiskolai osztályok fenntartását a 2013-14-es tanévtől már nem tudja vállalni. A közleményben a Klik azt írta: az állami intézményfenntartó a középiskolás diákok elhelyezéséről az állami rendszerben működő – elsősorban kerületi intézményekben – iskolákban gondoskodik, és biztosítja a szülőket arról, hogy ellátatlan gyerek nem marad.

Az ELTE Gyakorlóiskoláért Szülői Közössége azt várja az egyetem vezetésétől és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól, hogy a bezárásra ítélt középiskola diákjainak további sorsát kiemelt figyelemmel kísérje: az osztályközösségeket, illetve – ha erre nincs mód – a kisebb közösségeket lehetőleg egyben tartva keressenek számukra új tanintézményt. Ezt a közösség kommunikációs munkacsoportja közölte kedden az MTI-vel.

Hozzátették: információik szerint az ELTE vezetősége már egyeztet a Klebelsberg központtal és az önkormányzattal. A tervek között szerepel, hogy a végzős gimnáziumi osztályt és a szakközépiskolai osztályokat az Arany János Általános Iskola és Gimnázium veszi át az osztályfőnökkel és a diákokat oktató szaktanárokkal együtt. A jelenleg 9. és 10. évfolyamos gimnáziumi diákok sorsa azonban jelenleg bizonytalan – állapították meg.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!