0:05
Főoldal | Rénhírek

A Google-térkép kétnyelvűsítése

Dél-Szlovákiában a települések nevét két nyelven kell feltüntetni. Szlovákia déli területein a magyar anyanyelvűek túlnyomó többségben vannak. Amennyiben csak szlovák nyelven jelenik meg a helység neve, az helytelen és nem egyezik a törvényi előírásokkal.

nyest.hu | 2012. december 27.

Felhívást adott ki a „Fontos vagy!” mozgalom a Dél-Szlovákia Google térképeinek kétnyelvűsítésére. Az ötletet dél-tiroli aktivistáktól vették, akik a Google Maps oldalán jelentik, ha egy település nem kétnyelvű a térképen, és komoly sikereket értek már el. A térkép jobb oldalán, lent a „Hibabejelentésre” gombra kattintva lehet kérni a helységnevek módosítását: Cím/jelölő – Mutassa meg a problémát a térképen – Melyik elem helytelennél: Egyéb – probléma leírásához szöveget bemásolni – pipa: E-mailt szeretnék kapni, amikor a probléma megoldódik

Az alábbi szöveget kell bemásolni:
Dél-Szlovákiában a települések nevét két nyelven kell feltüntetni. A hivatalos táblákon szlovák és magyar nyelv a sorrend. Szlovákia déli területein a magyar anyanyelvűek túlnyomó többségben vannak. Amennyiben csak szlovák nyelven jelenik meg a helység neve, az helytelen és nem egyezik a törvényi előírásokkal. Egynyelvű településnevek problémát jelenthetnek a Google Maps térképének használatakor, ezáltal a Google Maps szolgáltatása nem tökéletes. A Google Maps szolgáltatásának optimalizálása érdekében kérem hibajelentésem megvizsgálását és a kétnyelvű településnevek feltüntetését.

Mindenkinek jó munkát, sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!