0:05
Főoldal | Rénhírek

Nincs pénz a magyar nyelvű tájékoztatókra

Egyelőre nincs pénz a fogyatékkal élő szlovákiai magyarok tájékoztató kiadványa, a Carissimi folyóirat következő számának a kiadására. A lap nem kapott a szlovák kormányhivatal pályázatán támogatást a 2012-es évre, így félő, hogy hiánypótló munkáját nem folytathatja.

MTI | 2012. szeptember 10.

„A Carissimi ingyenes kiadvány, hiszen az a réteg, amelynek szól, nincs jó anyagi helyzetben. A lapkiadással járó költségeket mindig az egyes pályázatokból fedeztük. A legnagyobb összegű támogatást a szlovák kormányhivataltól kaptuk, így mivel idén elutasították a pályázatunkat, most nincs pénz a következő szám kiadására” – mondta el Tóth Erika, a lap főszerkesztője az MTI-nek.

A Carissimi folyóirat kétszeresen hátrányos helyzetű embereknek szól: az olyan egészségkárosodott személyek olvassák a lapot, akik magyar anyanyelvűek. Tóth Erika hozzátette, olvasók jelezték, hogy nagyon is van igény a folyóiratra, hiszen a fogyatékkal élők és családtagjaik a Carissimiből értesülnek a különféle őket érintő jogszabályokról, méghozzá érthető magyarázatokkal. A lapban gyógypedagógusok, pszichológusok és szakemberek adnak tanácsokat, s a lapban található szlovák-magyar szótár segíti, hogy a betegek jól tájékozódjanak a különféle hivatalokban, rendelőkben.

„Folyamatosan pályázunk az egyes szervezeteknél, és néhány olvasónk, magánszemélyek is támogattak kisebb-nagyobb összegekkel. A. Nagy László kormánybiztos pedig jelezte, hogy szeptember közepén kiírnak egy másik pályázatot is a fennmaradó összegek szétosztására. Egyelőre reménykedünk, hogy hamarosan ki tudjuk adni a következő számot” –nyilatkozta Tóth Erika.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!