0:05
Főoldal | Rénhírek

Utolsó órák

Az időmérő eszközök történetét, azok jellegzetes típusait, valamint a magyarországi óragyártás történetét mutatja be a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása, amely az utolsó a felújítás előtt álló Közlekedési Múzeum régi épületében.

nyest.hu | 2015. március 15.

A magyar mechanikus órák érdekes és szép darabjait bemutató kiállításon láthatók lesznek fali és állóórák, különleges, egyedi óraszerkezetek. A kiállítás a hazai óragyárakat is bemutatja, köztük a szentgotthárdi Nemzeti Óragyárat és a Pesterzsébeti Óragyárat.

Az órakiállítás a Közlekedési Múzeum épületének utolsó kiállítása. Ezzel a kiállítással kívánunk tisztelegni minden egykori és jelenlegi közlekedési múzeumi munkatárs előtt, ezért az egyik vitrinben a kollégák által rendelkezésünkre bocsátott egy-egy óra tekinthető meg. Olyan óra, amelyhez valamilyen ok miatt személyesen kötődik, fontos emléke fűződik hozzá – akár még egy bizonyos időpontot is jelez vele. Ezek az órák eltérő fajtájúak és méretűek, más márkájúak és más-más korúak: különfélék – ahogy emberként is eltérő tulajdonságokkal rendelkezünk – így láthatóak, az utolsó kiállítás beszédes részeként…

Utolsó órák
Forrás: Wikimedia Commons / Isabelle Grosjean / GNU-FDL 1.2

A kiállítás 2015. március 13-án, pénteken 11 órakor nyílik meg a Közlekedési Múzeumban (XIV. kerület, Városligeti krt. 11.), és 2015. április 15-ig látható.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!