0:05
Főoldal | Rénhírek

Új pályázat az iskolaigazgatói posztokra

Új pályázatot írt ki a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) 29 közoktatási intézmény igazgatói álláshelyére, köztük a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium vezetői posztjára, miután a korábbi pályáztatást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) érvénytelenítette - közölte a PMIK kedden az MTI-vel.

MTI | 2012. április 18.

„Miután a törvényi szabályozás nem egyértelmű, azért, hogy semmilyen támadás ne érhesse a pályázaton nyertes kinevezett vezetőt, a Nefmi úgy döntött, hogy megismételteti a pályázat kiírását” – közölte az MTI érdeklődésére írt válaszában a PMIK. A különböző módon kiírt korábbi pályázatoknál figyelembe vették a jogszabályi kereteket, nem történt hiba, így felelősségre vonás sem indokolt – tette hozzá a titkárság.

Az ismételten kiírt pályázatra május 20-ig lehet jelentkezni, az elbírálás határideje július 20. Az öt évre szóló kinevezések augusztus elsejével lépnek életbe – közölte a megyei kormányhivatal a honlapján.

Czita Zoltán, a szigetszentmiklósi gimnázium április elején leváltott vezetője megfontolja az iskolaigazgatói poszt újbóli megpályázását, míg megbízott utóda, Mede Norbert – akit április 3-tól átmeneti időre, július végéig bíztak meg az intézmény irányításával – az MTI-nek azt mondta, még gondolkodni sem volt ideje az induláson.

A Batthyány Kázmér Gimnázium új vezetőjének kinevezése miatt április 4-én huszonhárom tanár átmenetileg lemondott osztályfőnöki és munkaközösség vezetői megbízatásáról, majd a diákok és a szülők egy részével közös tüntetésen fejezték ki tiltakozásukat a PMIK döntése ellen. A megyei intézményfenntartó aznapi közleménye szerint Mede Norbert megbízása jogszerű és szakmailag megalapozott volt.

Czita Zoltán azt mondta, hogy valószínűleg indul majd a pályázaton, annak ellenére is, hogy a poszt betöltéséhez szükséges egyik kritériumnak nem felel meg teljes mértékben. Kétéves pedagógiai szakvizsgájának megszerzése ugyanis „folyamatban van” – tette hozzá.

Megjegyezte: tudomása szerint a megbízott új igazgató is „hasonló cipőben jár” (ezt utóbb Mede Norbert megerősítette). A leváltott iskolavezető csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy az új pályázati kiírásban már nincs benne az a feltétel, miszerint az igazgatói állás betöltésénél előnyt jelent a vezetői gyakorlat.

Czita Zoltán beszélt arról is, hogy Mede igazgatóhelyettesi posztot ajánlott neki, de azt a kialakult méltánytalan helyzetre tekintettel nem vállalta el. A volt igazgató jelenleg történelmet és informatikát tanít, illetve a tanulószobán délutáni felügyeletet lát el.

Mede Norbert az új pályázat kiírása kapcsán az MTI-nek úgy fogalmazott, annyi a dolga, hogy még gondolkodni sem volt ideje az induláson. Mint mondta, megnövekedett feladatai miatt azzal sem foglalkozik, hogy a tanárok egy része „csúnyán” néz rá, bár ettől függetlenül mindenki rendesen ellátja teendőit. Mint hozzátette, július végéig a munkájára szeretne koncentrálni.
Az új igazgatói pályázat kiírásával szinte egy időben a szigetszentmiklósi gimnáziumban működő Szülők Tanácsa az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: továbbra is fennállnak, sőt, napról napra súlyosbodnak az új igazgató kinevezése miatti problémáik. „A múltkori demonstráció egy figyelmeztető sípszó volt, a gőz tovább gyűlik” – fogalmaztak, utalva Mede Norbert állítólagos nyilatkozatára, amely szerint, akinek problémája volt, az a demonstráción kiengedhette a gőzt.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!