0:05
Főoldal | Rénhírek

Új főszerkesztője van a magyar adásnak

Új főszerkesztője van a Román Televízió bukaresti magyar adásának, az intézmény vezetősége Mosoni Emőke újságírót nevezte ki a tisztségbe.

MTI | 2013. február 5.

Az új főszerkesztő Kacsó Sándort váltja, aki mintegy évtizedig irányította a magyar szerkesztőség munkáját. A román televízió február 1-jétől körülbelül 700 fővel csökkentette alkalmazottainak a létszámát, így februártól az új szerkezeti felépítés szerint 2450 ember dolgozik az intézményben. A televízió vezetősége szinte valamennyi végrehajtói vezető posztra új személyeket nevezett ki.

Mosoni Emőke az MTI-nek elmondta: megkapta már a felkérést a televízió vezetőségétől, és miután egyeztetett Kacsó Sándorral, úgy döntött, hogy elvállalja az új feladatot. Rámutatott: a főszerkesztői megbízatás egyelőre hat hónapra szól, hiszen a televízió versenyvizsgát fog meghirdetni a posztra.

Az új főszerkesztő legfőbb terve, hogy folytassa azt a munkát, amelyet Kacsó Sándor és a szerkesztőség elkezdett. Jelenleg a legnagyobb kihívás a magyar szerkesztőség számára  mondta Mosoni , hogy nincs még mindig költségvetésük, amiből új műsorokat gyárthatnak, ezért reméli, hogy minél hamarabb döntés születik erről.

A román televízió tavaly nyár óta leállította az új műsorok gyártását, és nagymértékben ismétléseket közöl, miután drasztikus megszorító intézkedéseket alkalmazott a tavaly júliusban kinevezett új vezetőség. A kollektív elbocsátás is része volt ennek az intézkedéstervnek.

Mosoni Emőke 1998 óta tagja a román televízió bukaresti magyar szerkesztőségének, 2000-től állandó alkalmazott, jelenleg két műsort szerkeszt, a Heti Krónikát és a Sajtóban című adást.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!