0:05
Főoldal | Rénhírek

Tiltakoznak a rektorok

Az intézmények „felelősségteljes gazdálkodását semmibe vevő, teljesíthetetlen határidő ellen” tiltakozik levélben az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Műegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem rektora a felsőoktatási intézményeket érintő zárolások miatt. A dokumentumot Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek címezték - tudta meg az MTI február 25-én.

Edupress | 2011. február 28.

A rektorok úgy vélik: a fűnyíróelv alapján elrendelt zárolás erősen megkérdőjelezi a minisztérium elkötelezettségét a felsőoktatás minőségi kritériumok alapján történő átalakítására. A vezetők a minőségi szempontokat hiányolják. Kifogásolják, hogy a tárca illetékesének február 18-án kelt levele az írta elő, hogy a megadott összegeket előirányzatonkénti bontásban, az intézmény 2011. évi működési tervével kiegészítve február 21-ig kellett volna megadni. Mint közölték: a kért intézkedési tervet február 28-ig tudják elkészíteni.

A felsőoktatási intézményeket érintő zárolásokkal március 3-án rendkívüli ülésen foglalkozik a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács. Kis Papp László, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke korábban elmondta: a zárolásokból a felsőoktatási intézményeket 13 milliárd érinti.
A Magyar Közlöny február 11-ei számában jelent meg az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló miniszterelnöki rendelet, amely intézkedik a stabilitási alap létrehozásáról. A kormány az irányítása alá tartozó szervezeteknél február 23-ai hatállyal 187 milliárd forintot zárol: a legtöbbet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, több mint 39 milliárd forintot.

A zárolások a szociális juttatások mellett az infrastrukturális fejlesztéseket is érinthetik.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!