0:05
Főoldal | Rénhírek

Angol nyelvű üzleti iskolát alapít a kormány?

Állami és magántőke bevonásával egy budapesti angol nyelvű üzleti felsőoktatási intézmény megalapítására tett vállalást Orbán Viktor miniszterelnök a gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírási ünnepségén – olvasható a kormany.hu-n.

Edupress | 2012. november 29.

A kormányfő szerint egy ilyen oktatási intézmény létrehozása közvetlenül hozzájárulhat Magyarország tőkevonzó képességéhez. Erről győzte meg őt a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatójával az egyezmény parlamenti aláírása előtt folytatott tárgyalás is, ahol arról faggatta Lee Sang Ilt, hogy a termeléssel összefüggő kérdéseken túl mi kellene ahhoz, hogy még vonzóbb legyen Magyarország a külföldi befektetőknek.

A vállalatvezető a miniszterelnök elmondása szerint úgy vélte, hogy az angol nyelvű középiskolai oktatás Budapesten kiváló, de nincsen olyan világszínvonalú, angol nyelvű felsőoktatási intézményünk elsősorban az üzleti életben, amely az itt dolgozók gyermekeinek a nyugati egyetemekkel versenyképes felsőoktatási ajánlat lenne.

Jelezte, a megállapodás a kutatás-fejlesztés mellett a képzésre is kitér, a kabinet ugyanis szeretné, ha a Hankook továbbra is részt venne a magyar oktatási rendszer működtetésében. Lee Sang II a vállalat vezetője elmondta, hogy a regionális munkaügyi központokkal és a helyi oktatási intézményekkel együttműködve OKJ-s képzésben mintegy ezer munkanélkülinek szerveztek oktatást, és biztosítottak új munkahelyet.

A jelenlegi volt a hatodik stratégiai megállapodás, amelyet aláírtak a kormány és nagyvállalatok közötti együttműködésről. A kabinet eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, valamint a Magyar Suzuki Zrt.-vel kötött hasonló egyezményt. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
11 éve 2012. november 30. 07:55
1 Vera

Tudhatná Orbán Viktor, hogy már létezik ilyen iskola!!!! Világosítsák fel!