0:05
Főoldal | Rénhírek

Ösztöndíj – röghöz kötés nélkül

Mivel a magánfőiskolák csekély számú állami részösztöndíjas helyet kaptak a 2012-es felvételi eljárás során, intézményi ösztöndíjakkal csalogatják hallgatóikat.

OS | 2012. július 27.

A magánfőiskolák méltatlanul csekély állami (rész)ösztöndíjas keretszámokat kaptak a 2012. évi felsőoktatási felvételi eljárás során. A főiskolák szinte mindegyike különböző intézményi támogatásokkal igyekszik növelni a képzéshez való hozzáférés lehetőségét azok számára, akik nem kerültek be államilag támogatott képzésbe, illetve nem tudják megfizetni a tandíjat, valamint nem akarnak eladósodni.

Az Általános Vállalkozási Főiskolán az önköltséges képzésre felvett hallgatók közül nem kevesen – az állami ösztöndíjasokhoz, részösztöndíjasokhoz hasonlóan, a felvételi összpontszám alapján – 100, vagy 50%-ban támogatott képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. Vagyis az önköltséges képzésbe bekerülő első évesek egy részének 2012 őszén nem, vagy csak az önköltség felét kell fizetniük és nem kell „röghöz kötési” szerződést aláírniuk.

A kedvezményes önköltséges képzésben való részvétel lehetősége nem csak az ún. rendes felvételi eljárásban, hanem a pótfelvételi eljárásban  jelentkezők számára is biztosítva van.

A tanulmányaikat az első félévben kedvezményes intézményi önköltséges képzésben megkezdő hallgatók – az intézményi szabályzatban írtaknak megfelelőn, tanulmányi eredményük alapján – a további félévekben is pályázhatnak intézményi ösztöndíjra, részösztöndíjra. Ugyanez érvényes a teljes önköltséget megfizető hallgatókra is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!