0:05
Főoldal | Rénhírek
Kórház az ország szélén

Révkomárom: újra kétnyelvű a kórház felirata

Civil tiltakozás következtében újra kétnyelvű – szlovák és magyar – névtáblája van a révkomáromi városi kórháznak - közölte az új Szó című pozsonyi napilap szombaton.

MTI | 2011. május 16.

Az újság szerint a szlovák és a magyar felirat – Nemocnica–Kórház – azonos típusú és nagyságú. Andrea Benová, a kórházat működtető Forlife társaság tulajdonosának számító Agel Rt. szóvivője nem kívánta kommentálni, minek a hatására cserélték le a táblát.

”Részünkről lezártnak tekintjük az ügyet” – nyilatkozta.

Április végén az addigi kétnyelvű feliratot egynyelvűre cserélték, ami nagy felháborodást váltott ki a révkomáromiak körében. A tiltakozást, amelyhez sokan csatlakoztak, az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés indította; az esettel foglalkozott a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Jogsegélyszolgálata is. A Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd párt ugyancsak tiltakozását fejezte ki.

Civil aktivisták múlt csütörtökön egy „Kórház” feliratú plakátot is elhelyeztek az intézmény bejáratánál, amit azonban alig egy órán belül a biztonsági őr eltávolított.

A mostani sikeren felbuzdulva az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés a Facebook közösségi oldalon mondott köszönetet valamennyi támogatójuknak, egyúttal jelezte: máris újabb akciót készítenek elő.

Aprólékos elemzésnek vetik alá a városban működő intézmények, vállalkozások, szolgáltatások, boltok kétnyelvűségét, és kiemelten azokat ajánlják majd a lakosok figyelmébe, ahol magyar feliratokkal is megtisztelik őket – olvasható az Új Szóban.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!