0:05
Főoldal | Rénhírek

OkCupid vs. Firefox

A Firefox webböngésző bojkottjára szólítja föl felhasználóit az OkCupid társkereső oldal.

nyest.hu | 2014. április 2.

Nem működik többé az OkCupid társkereső oldal a Firefox webböngészővel – hívja föl a jelenségre a figyelmet a Valleywag. A hiba nem véletlen: bojkott oka az, hogy Mozilla új ügyvezető igazgatója ellenzi a melegek egyenlő jogait. Ha valaki Firefoxszal próbálja használni a társkereső oldalt, tiltakozó üzenetet olvashat.

Az OkCupid üzenetében elnézést kér a Firefox-felhasználóktól azért, hogy nem jeleníthetik meg azonnal az oldalt. A bojkott magyarázatául azt írják, hogy „a Mozilla új ügyvezető igazgatója, Brendan Eich ellenzője a melegek egyenlő jogainak”. Ezért arra kérik saját felhasználóikat, hogy inkább ne használják a Mozilla Firefox böngészőt. Természetesen, ha valaki mégis ragaszkodik a Firefox használatához, egy linkre kattintva elérheti az OkCupid oldalát.

OkCupid vs. Firefox
Forrás: nyest.hu

Az OkCupid üzenete azt is tömören leírja, hogy általában nem szoktak politizálni, és hogy az üzleti életben nem az ügyvezető igazgatók politikai beállítódása számít. Ugyanakkor rámutatnak arra, hogy a társkereső oldal célja az, hogy az emberek egymásra találhassanak. Az oldalukon megismerkedett párok 8 százaléka azonban Eich és a hozzá hasonlóan gondolkodók szerint illegális. Emellett – írják – nem mehetnek el szó nélkül.

Brendan Eich 1961-ben született, programozó, ő a JavaScript programozási nyelv megalkotója. A közelmúltban nevezték ki a Mozilla ügyvezető igazgatójává. 2008-ban nyilvánosan is a melegek egyenjogúsága elleni törvény, az úgynevezett Prop 8 mellé állt.

Forrás

OkCupid Blocks Firefox Over Anti-Gay CEO

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (4):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2014. április 4. 10:33
4 El Vaquero

@Molnár Cecília: továbbolvastam, de nekem nem kellett még csak külön linkre sem kattintani, hogy menjen. Alapból ment, ellentétben azzal, amit a cikk ír. Mondjuk az lehet, hogy miután lemondott a fazon, azután visszavonták a korlátozást.

10 éve 2014. április 4. 09:54
3 Molnár Cecília

@El Vaquero: Érdemes az első mondat után is továbbolvasni. (Persze csak ha kommentel az ember.)

10 éve 2014. április 4. 08:48
2 El Vaquero

Ez megint ilyen blikkes bulvárhír, még az is lehet, hogy brit tudósok következtették ki. Egyrészt tökéletesen megy az oldal, most próbáltam ki 30-as Firefox alfával. Másrészt, ha egy weboldal optimális esetben minden normális böngésző alatt működőképes, ha szabványos a kódja. Harmadrészt, ha tényleg igaz lenne a hír, akkor ez az okcupid oldal magával cseszne ki, hogy az egyik legelterjedtebb böngésző felhasználóit bünteti azért, mert valaki amcsi hájfejű olyat röfögött magánvéleményként, ami nekik épp nem tetszik.

10 éve 2014. április 4. 00:03
1 pocak