0:05
Főoldal | Rénhírek

Az apehes honlapok és a peches ügyfelek

A magyar adóhatóság ugyan elmozdult az online ügyintézés irányába, további fejlesztések szükségesek, illetve ügyfélszolgálatokat kellene felállítani a bevásárlóközpontokban és a postákon is – tartalmazza a PricewaterhouseCoopers (PWC) nemzetközi tanácsadó cég kutatásának összefoglalója, amelyet eljuttatott az MTI-nek is.

MTI | 2012. április 25.

A kutatásban részvevőknek arra kellett válaszolniuk, hogy mennyire elégedettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tevékenységével. A válaszadók elfogadták azt, hogy az adóhivatali ellenőrzés eszköze a gazdaság kifehérítésének. Ugyanakkor speciális nyelvi és gazdasági tudást várnának el az ellenőröktől.

Külön kérdések szóltak arról, hogy mi lesz a sorsuk az adóhatósági megállapításoknak. Amikor megszületik egy határozat, az adózók az észrevételezési szakaszban igen jó aránnyal tudják megváltoztatni –részben vagy egészben – az adóhatóság álláspontját.

A gondok akkor kezdődnek, amikor jogerős lesz a határozat, és elkezdődik a jogorvoslat. A fellebbezések fele már sikertelen. Még rosszabb a hatósági határozatok megváltoztatási aránya a bírósági felülvizsgálatok során – írja a PWC.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!