0:05
Főoldal | Rénhírek

Office 2010: hamarosan a piacon

Májusban lesz a bemutató, júniusban pedig már meg is vásárolhatják a felhasználók az új Office szoftvereket. A magyar változat ősztől kapható.

IT café, Barna József | 2010. április 20.

Elkészült a Microsoft Office 2010, a SharePoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010 gyártásra kész ún. RTM (release to manufacturing) kiadása, azaz az alkalmazások végleges változata – jelentette be a Microsoft. A nagyvállalati felhasználók számára világszerte május 12-én mutatják be és teszik hozzáférhetővé ezeket a szoftvereket, míg a nagyközönség – a korábbi ígéreteknek megfelelően – júniustól vásárolhatja majd meg az Office 2010 új kiadásait. A hazai leányvállalat közlése szerint a magyar nyelvű változatok ősszel jelennek meg.

Az Office 2010 hét 32 és 64 bites kiadásban lesz elérhető asztali szoftverként, de ezek közül a boltokban a vásárlók csak hárommal találkoznak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára lesz elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba.

Amint arról beszámoltunk, március 5-én indult el az ún. Microsoft Office 2010 Technology Guarantee program, ami lehetőséget ad arra, hogy a termék piacra kerülését megelőző időszakban a kifutóban lévő kurrens, 2007-es pakkot megvásárló felhasználók ingyenesen frissíthessenek az új verzióra, amikor az elérhetővé válik. A csereprogram szeptember 30-án zárul, és azok vehetnek részt benne, akik ebben az időszakban új PC-vel vagy a nélkül vásárolnak egy cserére jogosító Office 2007 változatot. A csomagot legkésőbb az akció időtartamának végéig telepíteni és aktiválni kell, így lehet jogosultságot szerezni az ingyenes Office 2010-re. Ezt a termék júniusi kiadását követően, de legkésőbb október 31-ig lehet majd beszerezni, közvetlenül az internetről vagy DVD-lemezen a Microsofttól – ez utóbbinak vannak költségei.

Az asztali alkalmazásokkal egy időben tervezik bemutatni az internetes böngészővel használható Office Web Appset is, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloud-alapú változat a tervek szerint kevesebb funkciót támogat majd, mint a nagyobb testvérei.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!