0:05
Főoldal | Rénhírek

Nyelvészeti Diákolimpia:
most dupla élmény!

Összevont forduló a Nyelvészeti Diákolimpián! Még senki sem maradt le semmiről!

nyest.hu | 2014. május 14.

A 13 és 19 év közötti középiskolások számára meghirdetett világverseny magyar szekciójának honlapjára hétfőn kerültek fel a feladatok, amelyeket ingyenes regisztrációt követően, a honlapra bejelentkezve lehet olvasni. A megoldásokat is az itt található űrlap segítségével lehet elküldeni a szervezőknek május 26-ig.

Hawaii, napfény, nyelvészet – a hawaii nyelvvel kapcsolatban is akad fejtörő
Hawaii, napfény, nyelvészet – a hawaii nyelvvel kapcsolatban is akad fejtörő
(Forrás: Wikimedia Commons / Christopher Michel / CC BY 2.0)

A tanévben ez az utolsó feladatsor, az országos döntő előtt újat nem publikálnak a szervezők – igaz, ez kétszer annyi feladatot tartalmaz, mint az előzőek. Aki most kapcsolódik be a versenybe, annak fontos információ, hogy aki csak ezen az összevont körben vesz részt, az is lehetőséget kap a döntőbe jutásra, ahhoz ugyanis elég, ha a jelentkező a négy online fordulóból legalább kettőn kiemelkedő eredménnyel vesz részt.

A feladatok megoldásához a hagyományos nyelvtanórákon megszerzett ismeretekre kevésbé, a logikára azonban annál inkább lehet, sőt kell támaszkodni. A feladatok általában egzotikus, a magyar diákok számára kevésbé ismerős nyelvekkel kapcsolatosak, most azonban az egyik példa a magyar nyelv szokatlan megközelítése révén jelent szellemi kihívást…

Ajánló

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia honlapja

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia Facebook-oldala

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!