0:05
Főoldal | Rénhírek

Nem nagyon társkeresőzik a magyar

Az internethasználók leggyakrabban tematikus keresésre vagy elektronikus levelezésre használják a webet világszerte, valamint a közösségi portálokat látogatják a leggyakrabban.

MTI | 2013. november 9.

Az Ipsos ez év októberében zajló kutatása szerint az olyan keresőoldalak, mint a Google, az online közönség 74 százalékát csábítják internetezésre hetente egy vagy több alkalommal. Ez a magyar lakosságra 67 százalékban jellemző. A Facebookhoz hasonló közösségi oldalak rendszeres táborát a netezők 64 százaléka, Magyarországon 78 százaléka alkotja, az elektronikus levelezés pedig 55 százaléknál motivációs tényező az internet használatra. A magyarok tekintetében ez a szám csaknem 70 százalék – olvasható az Ipsos kutatási jelentésében. A magyar netezők több mint felét vonzzák rendszeresen még a hír- és információs oldalak, az időjárásról tájékoztató honlapok, az olyan megosztó és feltöltő oldalak, mint amilyen a YouTube, illetve a hirdető oldalak.

Nemzetközi szinten a legkevésbé a különböző képmegosztókat (mint például a Flickr) és a divattal foglalkozó lapokat preferálják a felhasználók vagy az olyan tematikus blog gyűjtőoldalakat, mint amilyen a Tumblr és a Pinterest (8 százalék). Magyarországon ezek az arányok a nemzetközi átlaghoz képest is igen alacsonyak.

Érdekesség, hogy az online társkereső oldalak rendszeres látogatottsága is elenyésző (5 százalék), a magyar netezők a maguk 7 százalékával ebben a tekintetben valamivel aktívabbak a nemzetközi átlagnál.

Az Ipsos felmérése 24 országban, online kérdőív segítségével zajlott, országonként 500-1000 fő megkérdezésével.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (2):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. november 13. 22:51
2 Galván Tivadar

No de majd most! hogy maga a Miniszterelnök Úr biztatja őket félrelépésre!

10 éve 2013. november 13. 20:01
1 Sultanus Constantinus

"Érdekesség, hogy az online társkereső oldalak rendszeres látogatottsága is elenyésző (5 százalék)"

Szerintem ezen nincs mit csodálkozni, sőt, így van rendjén. Az internet ezen a téren megbízhatatlanés rengeteg veszélyt rejt (mivel nem ellenőrizhető a magát "hirdető" valós személyazonossága), komolyabb emberi kapcsolatokat csak a valós életben lehet szerezni.