0:05
Főoldal | Rénhírek
Spektrumon innen és túl

MOZAIK podcast az autizmusról

Új podcast indult állandó szerzőnk részvételével. A MOZAIK Podcast az autizmusról elsősorban az autista embereket nevelő szülőknek szeretne segítséget nyújtani, de nem titkolt céljai közé tartozik a társadalmi szintű szemléletformálás is.

nyest.hu | 2021. február 19.

A leglátogatottabb platformokon már hallható a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért podcastjének első epizódja, melynek témája az autizmus diagnózis feldolgozása. A podcast házigazdái Kapitány Imola, a Mozaik Egyesület alapító tagja, elnöke és Kamrás Orsolya, a Mozaik Egyesület alapító tagja, a nyest.hu állandó szerzője. Az első adásban többek közt szó esik arról, miért van szükség egyáltalán diagnózisra, hogyan dolgozható fel a családban a diagnózis traumája, és hogyan érdemes kommunikálni az autizmusról a szűkebb és a tágabb környezetben.

A készítők mindenekelőtt az autista személyeket nevelő szülőket szeretnék segíteni a hétköznapokban, különös tekintettel a hatékony érdekérvényesítésre és az önszerveződésre. Ugyanakkor a podcast szemléletformáló célzattal is készült, Imola és Orsolya azért vágtak bele a készítésébe, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is hallható legyen annak az országban élő több százezer embernek a hangja, akit valamilyen közvetlen vagy közvetett módon érint az autizmus.

A Mozaik Podcast Az Autizmusról várhatóan havonta jelentkezik új epizóddal, melyekben az autizmussal élő emberek nevelésének lelki és praktikus oldala egyaránt előkerül majd, köztük olyan rázósabb témák is mint a szexualitás, a felnőttkori lakhatás vagy az agresszió, amelyekről szinte egyáltalán nem esik szó a nyilvánosság előtt, pedig az érintett személyek életminőségét alapvetően meghatározó tényezőkről van szó.

Spotify

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...