0:05
Főoldal | Rénhírek

MKP: Lajčák és Maďarič félretájékoztattak

Rövid közlemény jelent meg az MKP oldalán. A magyar párt szerint a szlovák külügyi és az oktatási tárcák vezetői félretájékoztatták az EBESZ kisebbségügyi főbiztosát.

nyest.hu | 2009. július 22.

„Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter és Marek Maďarič kulturális miniszter egyoldalúan tájékoztatta Knut Vollebaekot, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet EBESZ kisebbségügyi főbiztosát” – tájékoztat a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának honlapja szerda délután.

A közlemény szerint meg kell várni, amíg kiderül, milyen eredménnyel jár a magyar delegáció, aki szerdán tárgyal a kérdésről Hágában.

Mint ismeretes, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet felajánlotta közvetítését az ügyben a vitázó feleknek. A magyar delegáció értesítette a szlovák felet arról, hogy szerdán szeretnének tárgyalóasztalhoz ülni. „A szlovákok először nem válaszoltak, utána egy olyan furcsa cselt csináltak, hogy ma utazott oda egy szlovák delegáció, egy nappal előttünk” – nyilatkozta Balázs Péter magyar külügyminiszter a távirati irodának szerdán.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...