0:05
Főoldal | Rénhírek

Minden napra egy gyerekrajz

Az Igazgyöngy Alapítvány 15. éve támogatja és segíti a mélyszegénységben élő gyerekeket és családjaikat. Most ön is segíthet nekik...

nyest.hu | 2013. december 2.

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az adventi időszakban minden nap egy-egy gyermekrajzot tesz közzé Facebook-oldalán. A kampánnyal szeretnének segíteni mindenkit abban, hogy az ünnepre hangolódhasson. A megosztott rajzokat az Igazgyöngy AMI tanulói készítették.

Beri Pál Krisztofer (Mezősas) rajza
Beri Pál Krisztofer (Mezősas) rajza
(Forrás: Facebook)

Az Igazgyöngy Alapítvány és AMI 1999 óta működik a berettyóújfalui kistérségben. Az alapítvány munkatársai és önkéntesei tehetséggondozó és személyiségfejlesztő munkát végeznek elsősorban hátrányos helyzetű gyerekekkel. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra, A nyomor széle blog szerzője. 2010-ben az alapítvány elnyerte a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat Az év civil szervezete díját.

Mohácsi Vanda (Biharkeresztes) rajza
Mohácsi Vanda (Biharkeresztes) rajza
(Forrás: Facebook)

Az alapítvány által fenntartott alapfokú művészetoktatási iskola a kistérség hat településén végez művészeti nevelő munkát. Huszonhárom faluból mintegy 670 gyereke érkezik hozzájuk, akiknek 70 százaléka mélyszegénységben él. Az alapítvány munkatársai a gyerekek családjait is támogatják, igyekeznek életkörülményeiken javítani.

Az alapítvány magánadományokból, pályázatokból és a programjaiból befolyó bevételekből tartja fenn magát és a projektjeit.  2013 decemberében a Hello holnap! Adományvonala az Igazgyöngy Alapítványnak gyűjt. Egy telefonhívással most olvasóink is támogathatják az alapítvány munkáját: a Magyar Telekom és a T-mobil hálózatából hívható 13688 szám hívásával 100 Ft-ot juttathatnak az Igazgyöngy Alapítványnak.

További információ

Az Igazgyöngy Alapítvány honlapja

Az Igazgyöngy Alapítvány Facebook-oldala

A nyomor széle blog

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!