0:05
Főoldal | Rénhírek
A nőknek gazdagabbb a fantáziájuk?

Miért olvasnak többet a nők a férfiaknál?

A statisztikák szerint a nők többet olvasnak férfitársaiknál. A miértre a Feltrinelli olasz könyvkiadó keresett és talált választ.

MTI | 2011. június 8.

Nem számít újdonságnak, hogy a nők többet olvasnak a férfiaknál – kommentálta az olasz sajtó az Istat statisztikai hivatal felméréseit arról, hogy a nők ötvenhárom százaléka vesz rendszeresen könyvet a kezébe, miközben a férfiaknak csak negyven százaléka vallja magát olvasónak. A 20-24 közötti életkorban az olasz nők olvasási kedve még erősebbnek bizonyul (65 százalék), és a nők járnak többet könyvesboltba is, mivel általában a gyerekek könyveit is ők szokták megvenni. A nők a szépirodalmat preferálják, a férfiak inkább a kézikönyveket és a humoros történeteket szeretik. A nők a legvaskosabb köteten is végigrágják magukat, a férfiak nem szégyellnek egész oldalakat átugrani. Ha tehát az írók sikerre törekednek, a női olvasók kegyeit kell keresniük – összegezte a felméréseket a Corriere della Sera napilap online oldala.

Arra a kérdésre azonban, hogy végül is a nők miért olvasnak többet a férfiaknál a Feltrinelli kiadó keresett választ. A honlapján végzett vizsgálat meglepő eredményt adott: a nők azért olvasnak többet, mivel gazdagabb a fantáziájuk – válaszolta a felméréshez csatlakozók hatvannyolc százaléka. A nők a könyvekkel pótolják a férfiakban való csalódásukat – huszonkét százalék szerint. Tíz százalék úgy válaszolt, a nők azért olvasnak többet, mivel álomvilágban élnek. „Volt idő, amikor csak a férfiak olvastak; az ezernyolcszázas évek végén a regényeket a díványon sóhajtozó nőknek írták; ma a nők álomvilága megmaradt, de olvasni a metrón utazva, a gyerekek elalvása után vagy két email között szoktak” – jegyezte meg a lap.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!