0:05
Főoldal | Rénhírek

Mennyire ismerjük egymást?

A Vajdaságban folytatódik a Mennyire ismerjük egymást? című tévésorozat, amelyet a Vajdasági RTV sugároz immár hetedik éve.

MTI | 2012. január 29.

A Mennyire ismerjük egymást? című műsornak a Vajdasági RTV-n belül a gyermekműsorok szerkesztősége a házigazdája. Tulajdonképpen vetélkedőműsorról van szó, amelyben a résztvevő középiskolai diákok és a nézők a soknemzetiségű Vajdaságban élő népekről szerezhetnek bővebb ismereteket – tájékoztatták a műsorkészítők az MTI belgrádi tudósítóját.

Márius Roso, aki a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárságon a televíziós műsorfolyammal kapcsolatos projekt koordinátora, az MTI-nek elmondta, hogy a 2005-ben elindított műsor egy-egy sorozata 16 részből áll és egy-egy részt általában szombatonként, főműsoridőben láthatnak a nézők, az adást pedig vasárnap megismétlik.

„Egy-egy sorozatban való részvételre pályázatot hirdetnek meg a vajdasági iskolák részére, és a jelentkezők közül válogatják ki azokat az iskolákat, amelyeknek diákjai összemérik tudásukat arról, hogy mennyire is ismerjük egymást itt a Vajdaságban” – magyarázta Márius Roso, aki azt is elmondta, hogy esetenként negyvennél is több iskolát „megmozgat” a műsorsorozat, és ezek között – a szerb nyelvű középiskolák mellett – vannak magyar, szlovák és román tannyelvűek is.  A tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárság részéről Deli Andor titkár, a Vajdasági RTV részéről pedig Sinisa Isakov vezérigazgató csütörtökön írta alá a szerződést a vetélkedő hetedik ciklusának közös megvalósításáról.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!