0:05
Főoldal | Rénhírek
20 illegális adó a Vajdaságban

Engedély nélkül sugároz 56 rádió- és tévéállomás Szerbiában

Szerbia és a Vajdaság 31 városában és kisebb településein 47 rádió- és 9 tévéállomás sugároz műsorokat engedély nélkül, azaz „illegálisan” működik.

MTI | 2011. szeptember 20.

Az engedély nélkül sugárzó adók listája a minap került fel a szerb Elektronikai Kommunikáció Köztársasági Ügynökségének (RATEL) honlapjára. A listából kiderül, hogy az 56 adóból valamivel több mint 20 a Vajdaságban működik: így egyebek között kilenc „illegális” rádió sugároz Újvidéken, kettő Szabadkán, egy Nagybecskerek közelében és ugyancsak egy Zomborban. Újvidéken egy engedély nélkül működő tévéállomás is van.

A RATEL közlése szerint az egyes rádiós frekvenciasávok illetéktelen használata miatt hátrányt szenvednek a legális műsorszolgáltatók, valamint az veszélyezteti a légiközlekedés biztonságát és egyéb létfontosságú szolgáltatások működését.

A RATEL a törvényes rendelkezések alapján megkezdte az engedély nélkül működő szerbiai rádió- és tévéadók felderítését, sugárzásuk beszüntetését és a tulajdonosok felelősségre vonását.

A szerb Köztársasági Műsorszórási Ügynökség (RRA) honlapján olvasható adatok szerint 2008-ban az RRA 98 engedélyt adott ki helyi magán és állami tévéadók működtetésére, továbbá 255 engedélyt helyi magán-, állami és egyházi rádióállomások adásainak sugárzására. Az engedélyek nyolc évre szólnak.

A szóban forgó engedélyek kiadása óta egyes adókat magánkézbe adtak, mások viszont a frekvenciabérlet fizetésének elmulasztása miatt elveszítették működési engedélyüket, ám ennek ellenére tovább sugározzák adásaikat.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!